Header Ads

Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Aplikasi eMKOKO Online

Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Aplikasi eMKOKO Online | Jika sebelum ini anda boleh membuat semakan keputusan peperiksaan anda melalui sistem Sapsibubapa? Kini, anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk menyemak markah kokurikulum pelajar. Kepada pelajar peperiksaan PT3, SPM, STAM dan STPM, anda boleh membuat semakan markah kokurikulum penilaian 10% melalui secara online di aplikasi eMKOKO.

Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Aplikasi eMKOKO Online

Sudah anda ketahui, penilaian 10 peratus markah kokurikulum ini adalah sangat penting kepada pelajar yang ingin menyambung pelajaran ke Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), Sekolah Berasrama Penuh (SBP) dan juga Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) atau juga melalui sistem UPU.

Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Aplikasi eMKOKO Online


Berikut dikongsikan adalah panduan untuk membuat semakan markah kokurikulum online melalui aplikasi eMKOKO KPM :

Sistem Aplikasi eMKOKO 👉 KLIK SINI

Setelah anda melayari laman sistem Aplikasi Online Mengumpul Markah Kokurikulum (eMKOKO), berikut adalah langkah untuk membuat semakan markah ;

1. Lengkapkan dengan masukkan No Kad Pengenalan.

2. Kemudian klik butang 'SEMAK'.

Untuk dapatkan pelbagai info lain dan maklumat terkini, follow kami di Facebook di https://www.facebook.com/Mybelajar dan follow kami group telegram MyBelajar menerusi link ini https://t.me/mybelajarsistem.

Semoga sistem eMKOKO ini dapat memudahkan pelajar untuk membuat semakan keputusan markah kokurikulum secara online. Selamat membuat Semakan Markah Kokurikulum Pelajar Online.

No comments

Powered by Blogger.